Nord Pool

Følg

Nord Pool er en elbørs, der forsyner 80% af det nordiske elmarked med strøm. Det er her, elselskaberne køber den el, de vidersælger til forbrugerne.

El er en børsvare på lige fod med eksempelvis stål, guld og olie. El adskiller sig dog fra andre børsvarer, fordi el ikke kan lagres. Dette betyder, at udbud og efterspørgsel konstant skal modsvare hinanden. Både udbud og efterspørgsel svinger meget, og derfor fastlægger Nord Pool indkøbsprisen på el time for time ved hjælp af en udregning, der netop tager afsæt i udbud og efterspørgsel.

Historisk prisudvikling

Herunder kan du se den historiske prisudvikling på Nord Pool, og dermed den pris du ville have betalt, hvis du var kunde hos Barry.

Vær opmærksom på at priserne vises inkl. moms, medmindre du vælger andet, og at det er gennemsnitsprisen for henholdsvis DK1 (Vestdanmark) og DK2 (Østdanmark). Du kan se prisen for dit område, ved at vælge DK1 eller DK2.

Download Barry nu og kom ombord hos fremtidens el-leverandør.

2 ud af 2 fandt dette nyttigt