Timetariffer

Følg

Timetariffer er takster, som dit netselskab lægger til din kWh-pris. Udgift dækker omkostningerne for transport af strøm til din husstand og vedligehold af elnettet. Netselskabets afgifter er de samme for dig, uanset hvilket elselskab, du er kunde hos. Barry tjener altså intet på timetarifferne, vi inddriver dem blot på vegne af dit netselskab.

Med overgangen til smarte elmålere får netselskaberne mulighed for at ændre i måden, de opkræver for timetariffer på. Når en forbruger overgår til flexafregning, får netselskabet mulighed for at fakturere timetarifferne på timebasis. Hvis dit netselskab vælger at gøre dette, vil prisen for timetarifferne variere afhængigt af, hvornår på døgnet der er tale om. Det vil være dyrest i de timer, hvor el-kabelnettet er mest belastet, og omvendt.

Dette sker som et led i understøttelsen af den grønne omstilling. Hensigten er at motivere forbrugeren til at omlægge sine vaner, hvilket samtidigt skal medføreføre, at presset på el-kabelnettet bliver mere ligeligt fordelt.