Hvordan fungerer CO2-kompensation?

Følg

Du kan få et CO2-neutralt strømforbrug med Barry. Vi kan nemlig fortælle dig præcis, hvor meget CO2 dit strømforbrug har udledt.

Hvis du f.eks. bruger 12 kWh genereret af et kulkraftværk, vil din CO2-udledning være større pr. kWh, end hvis du bruger den samme mængde strøm genereret af vindkraft. Når Barry udregner din CO2-udledning, gør vi det således ud fra dit eksakte strømforbrug i kWh - samt CO2-intensiteten af de kilder, der producerede strømmen, netop da du brugte den. Dataen kommer fra din smarte elmåler samt fra ElectricityMap.

Du kan herefter vælge at plante det antal træer, som det kræver at absorbere den samme mængde CO2 fra atmosfæren.

Vi samarbejder om CO2-kompensation med Climaider, som udelukkende støtter projekter, der er certificeret af WWF-initiativet Gold Standard eller Verified Carbon Standard – de to bedste og mest restriktive standarder overhovedet.

Det koster 4 kr. at plante et træ. Denne pris dækker fragt af træet, uddannelse og løn til bønderne, der planter og passer træerne, og opsyn med hele skovprojektet.