Hvorfor køber Barry ikke vindmøllecertifikater?

Følg

Mange danske el-leverandører køber vindmøllecertifikater på deres kunders vegne. Det gør vi ikke.

Et vindmøllecertifikat garanterer, at der produceres nok vindstrøm til at dække ens årlige strømforbrug, men det er desværre ikke ensbetydende med, at den strøm, man faktisk bruger, er produceret af vindmøller. Det er nemlig ikke muligt at adskille strømmen i elnettet på baggrund af, hvordan den er produceret, fordi al strøm blandes, før den når ud til dig og mig. Det betyder altså ikke nødvendigvis, at din personlige CO2-udledning bliver mindre, eller at du rent faktisk bidrager til den grønne omstilling, bare fordi man har købt et vindmøllecertifikat - selvom det ville være fedt.

Hos Barry mener vi, at du er nødt til at se på, hvor grøn strømmen faktisk er i det øjeblik, hvor du bruger den, hvis du vil gøre en indsats for at mindske dit klimaaftryk. Derfor viser vi dig, hvor grøn strømmen egentligt er i løbet af et døgn, så du har mulighed for at planlægge dit forbrug herefter. Afhængig af vind og vejr svinger andelen af strøm produceret af vedvarende energikilder mellem 0% og 100%, og hvis alle forbrugere begynder at tage dette med i overvejelse, når vaskemaskinen skal tændes, eller elbilen skal oplades, kan vi udnytte det, når strømmen rent faktisk er mest klimavenlig.

Du får desuden en konkret fornemmelse af, hvor meget strøm man rent faktisk bruger, og hvor god du er til at udnytte den klimavenlige strøm. Vi viser nemlig forbruget i både kWh, kr. og CO2, og derfor vil du hurtigt kunne se det, hvis du i en periode har været lidt for ivrig bruger af tørretumbleren i stedet for at hænge tøjet til tørre.

Vi ved nemlig, at nøglen til klimabevidst forbrug er at gøre strømforbruget mere konkret - og det bliver det, når du nemt kan se i din Barry app, hvor klimavenlig strømmen er i løbet af dagen, og hvordan dit forbrug udvikler sig.

Vi synes, at vi allesammen skal tage ansvar for vores klimaaftryk ved at bruge strøm, når den rent faktisk udleder mindst CO2 fremfor at købe et certifikat, som garanterer 100% grøn strøm, men som reelt ikke ændrer ved, hvordan strømmen i dine stikkontakter er produceret.